Historien om oss og vår lille sjokoladefabrikk...

To kjente sjokoladeselskaper ble til et...

Pascal og Mari startet Pralin AS som en familiebedrift. I 2019 ønsket de å forandre litt på sjokolade hverdagen sin. Det førte til at Egersund Chokoladefabrik & Co har tatt over Pralin AS. To familier som elsker å dele opplevelse med is og sjokolade, skal nå gjøre dette sammen.

Pascal Bulinckx var vår mentor da vi startet med Egersund Chokoladefabrik & Co, og han er med oss videre og tilbyr sjokoladekurs. Geir og Hedda fyller sin hverdag med produksjon av is og sjokolade. Vi ønsker dere velkommen til Hauen i Egersund, hvor vi har sjokoladeproduksjon og butikk. Her selger vi også vår egen Gelato is (sesongvare) og inviterer til ulike aktiviteter. Geir er for det meste på Smakeriet i Sandnes og lager is.

Pralin drives videre sammen med oss på Smakeriet (2 etg. på Bystasjonen i Sandnes) og Egersund Chokoladefabrik & Co. Til og med de belgiske vaflene blir servert på Smakeriet. Bedrifter i Rogaland skal også fortsette å få topp kvalitet konfekter til sine bedriftsgaver.

I hyllene våre på Smakeriet har vi produksjonsutstyr, kuvertyr sjokolade og konfekter. Om du bestiller på nett, kan du velge å hente nettbestillingene i Sandnes eller Egersund.

Egersund Chocoladefabrik & Co

Hele konseptet "Egersund Chokoladefabrik & Co" startet som en idè, en drøm, en slags film der vi så for oss bestyrerinden spilte hovedrollen i driften av sjokoladefabrikk med butikkutsalg i den gamle bydelen Hauen i Egersund sentrum.

Det handlet om "den gode følelsen", å komme hit skal gjøre noe med deg, den eventyraktige opplevelsen.

Egersund Chokoladefabrik & Co er en lokal attraksjon, plassert litt bortgjemt og vanskelig å finne, men allikevel midt i byens verneverdige bebyggelse. Dens opphav stammer fra en gruppe visjonære Egersundere. Drømmen var å realisere en sjokoladefabrikk som er en attraksjon for byen, vitalisere ett verneverdig område og gir flest mulig positive ringvirkninger for lokalmiljøet.
Ekteparet Hedda og Geir Tengs tok over Egersund Chocoladefabrik & Co i 2013 og har drevet det siden. Hedda fyller hverdagen sin med nydelig sjokolade, kurs og aktiviteter mens Geir produserer herlig gelato is på Smakeriet i Sandnes.