Historien om oss og vår lille sjokoladefabrikk...

To kjente sjokoladeselskaper ble til et...

Pascal og Mari startet Pralin AS som en familiebedrift. I 2019 ønsket de å forandre litt på sjokolade hverdagen sin. Det førte til at Egersund Chokoladefabrik & Co har tatt over Pralin AS. To familier som elsker å dele opplevelse med is og sjokolade, skal nå gjøre dette sammen.

Pascal Bulinckx var vår mentor da vi startet med Egersund Chokoladefabrik & Co, og han er med oss videre og tilbyr sjokoladekurs nå han har tid. Geir og Hedda fyller sin hverdag med produksjon av is og sjokolade. Pralin drives videre av Egersund Chokoladefabrik & Co, og vi ønsker dere velkommen til Egersund is og Sjokoladefabrikk hvor vi har is og sjokoladeproduksjon, butikk og kafe. Her har vi også ulike aktiviteter.

Bedrifter i Rogaland skal også fortsette å få topp kvalitet konfekter til sine bedriftsgaver.

Egersund Chocoladefabrik & Co

Hele konseptet "Egersund Chokoladefabrik & Co" startet som en idè, en drøm, en slags film der vi så for oss bestyrerinden spilte hovedrollen i driften av sjokoladefabrikk med butikkutsalg i den gamle bydelen Hauen i Egersund sentrum. Det handlet om "den gode følelsen", å komme hit skal gjøre noe med deg, den eventyraktige opplevelsen. Dens opphav stammer fra en gruppe visjonære Egersundere. Drømmen var å realisere en sjokoladefabrikk som er en attraksjon for byen, vitalisere ett verneverdig område og gir flest mulig positive ringvirkninger for lokalmiljøet.

Siden den gang har vi opplevd stor vekst og måtte finne større lokaler. Lengre ned i gågaten finner du Egersund Is og Sjokoladefabrikk, som har både is og sjokoladeproduksjon, butikk og kafe. Her har vi også egne kurslokaler (under oppussing). Vi er en lokal attraksjon for både store og små, med vinduer inn til produksjonen kan du se når is, sjokolade og vår franske småkaker blir laget.

Ekteparet Hedda og Geir Tengs tok over Egersund Chocoladefabrik & Co i 2013 og har drevet det siden. Hedda fyller hverdagen sin med nydelig sjokolade, kurs og aktiviteter mens Geir produserer herlig gelato is.